Voorbereiden op CBR keuring na eigen verklaring

Als u niet door het eerste onderzoek van het CBR bent gekomen, kunt u na een recidivevrije periode van een jaar opnieuw proberen om uw rijbewijs terug te krijgen via de eigen verklaringsprocedure. U moet dan opnieuw een onderzoek ondergaan bij de psychiater. Wilt u er zeker van zijn om dit keer wel het rijbewijs terug te krijgen, dan adviseren wij u goed op dit onderzoek voor te bereiden. Bestel onze zeer uitgebreide informatiebrochure en voorkom dat u opnieuw fouten maakt tijdens het onderzoek.

Strikvragen CBR-keuring

De CBR keuring bestaat ook uit een vraaggesprek waarbij u verschillende strikvragen krijgt. Wanneer u zich niet goed voorbereidt op deze vragen, is de kans groot dat u als alcoholmisbruiker wordt aangemerkt, en dat u uw rijbewijs voor minimaal een jaar kwijt bent, met de nodige ellende en kosten van dien.

Een voorbeeld van zo’n strikvraag is de vraag de vraag terug of u uw rijbewijs nodig hebt voor uw werk of belangrijke sociale activiteiten. U zult geneigd zijn om deze vraag met “ja” te beantwoorden, ook in de hoop dat het CBR dan rekening houdt met uw persoonlijke omstandigheden. Wanneer u deze vraag echter met “ja” beantwoordt, kan de psychiater (mede) op basis hiervan tot de diagnose alcoholmisbruik komen. De gedachte hierachter is namelijk dat u door te drinken, en vervolgens onder invloed een motorrijtuig te besturen, bewust uw rijbewijs op het spel hebt gezet. Dit duidt dan volgens de psychiater op een alcoholprobleem. Anders zou u namelijk wel beter hebben nagedacht.

Een andere strikvraag is of u uzelf tot rijden in staat achtte. De meeste clienten zijn geneigd om hun gedrag goed te praten, en beantwoorden de vraag met “ja”. Waarom zijn ze anders in de auto gestapt, wanneer ze niet tot rijden in staat waren? Wanneer u de vraag echter met “ja” beantwoordt, levert dit een vermoeden voor alcoholtolerantie op, en kunt u op basis hiervan als alcoholmisbruiker worden aangemerkt.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele strikvragen tijdens de CBR keuring. Het zou erg zuur zijn wanneer u enkel vanwege dit soort strikvragen uw rijbewijs voor minimaal een jaar kwijt zou raken.

Informatiebrochure CBR keuring

En dit is nog slechts een voorbeeld van de vele strikvragen die de CBR keuring kent. Wij hebben een uitgebreide informatiebrochure ontwikkeld, waarin alle vragen uitgebreid door ons worden beschreven en geanalyseerd. In de brochure wordt uitgelegd welke vragen worden gesteld, en met welke bedoeling die vragen worden gesteld, zodat voorkomen wordt dat u in een van de strikvragen tuint.

De informatiebrochure kunt u downloaden via de website www.onderzoeknaarderijgeschiktheid.nl. Wanneer u deze informatiebrochure goed doorleest, vergroot u uw kans om zonder problemen door de CBR keuring heen te komen, en uw rijbewijs terug te krijgen of te behouden.

 

Uzelf goed voorbereiden op het onderzoek?
Ontvang direct onze informatiebrochure in uw mailbox
Bestel brochure