Krijg uw rijbewijs weer terug

Via deze website kunt u onze uitgebreide informatiebrochure over de eigen verklaringsprocedure van het CBR downloaden. Wanneer u de informatiebrochure bestelt, en zorgvuldig doorleest ter voorbereiding op het onderzoek, vergroot u uw kansen op een positieve uitkomst aanzienlijk. U kunt er dus zelf voor zorgen dat u weer snel uw rijbewijs terugkrijgt.

Onderschat het CBR onderzoek niet

Veel van onze cliënten denken zonder problemen door het onderzoek naar de rijgeschiktheid heen te kunnen komen, ook omdat zij van zichzelf wisten dat zij geen probleem met alcohol of drugs hadden. Waarschijnlijk hebt u dat destijds ook gedacht, maar toch is uw rijbewijs ongeldig verklaard. Dit heeft te maken met de vele valkuilen en strikvragen die het onderzoek naar de rijgeschiktheid bevat.

> Artikel: “alcoholist na 1 keer drinken”

Eigen verklaringsprocedure alcohol of drugs

In het kader van de eigen verklaringsprocedure van het CBR krijgt u opnieuw zo’n onderzoek bij de psychiater. Dit keer is het iets minder erg, maar toch moet u nog steeds erg oppassen bij de antwoorden die u geeft. Het is belangrijk te weten welke vragen er worden gesteld, en met welke bedoeling die vragen juist worden gesteld, zodat u kunt voorkomen dat u “verkeerde” antwoorden geeft.

Informatiebrochure

Het is daarom belangrijk dat u zich goed voorbereidt op het onderzoek bij de psychiater. Wij hebben nu speciaal voor de eigen verklaringsprocedure een informatiebrochure opgesteld met alles wat u moet weten over de keuring bij de psychiater. Er zijn twee versies: de informatiebrochure “alcohol” en “drugs”. Welke informatiebrochure u moet bestellen is afhankelijk van de reden waarom uw rijbewijs eerder door het CBR ongeldig is verklaard. Indien u om medische redenen in de eigen verklaringsprocedure van het CBR terecht bent gekomen, kunt u het beste even telefonisch contact met ons opnemen.

Geschreven door advocaat

De informatiebrochure is opgesteld door een gespecialiseerde CBR-advocaat, op basis van diens jarenlange ervaring met CBR-procedures. Hij weet als geen ander waar het vaak mis gaat tijdens de psychiatrische keuringen in het kader van de eigen verklaringsprocedure.

Uzelf goed voorbereiden op het onderzoek?
Ontvang direct onze informatiebrochure in uw mailbox
Bestel brochure