Keuring door psychiater na alcoholslotprogramma (ASP)

Deelnemers aan het alcoholslotprogramma hebben allemaal een brief ontvangen dat het alcoholslotprogramma wordt beeindigd en dat zij dienen deel te nemen aan een keuring door een psychiater. Alleen na deze keuring door de psychiater kunt u het rijbewijs weer terugkrijgen. Het zijn geen eenvoudige keuringen! Alleen met een gedegen voorbereiding hebt u een goede kans om door de keuring te komen. Wij hebben een speciale informatiebrochure ontwikkeld om clienten uit te leggen waar de valkuilen en strikvragen zitten bij deze keuring zodat voorkomen wordt dat u ongeschikt wordt verklaard.

Keuring door psychiater

Wat moet u zich voorstellen bij een ‘keuring door psychiater’. Dit is een veelgestelde vraag. De keuring bestaat in feite uit vier onderdelen:

1. een bloedonderzoek
2. een lichamelijk onderzoek
3. een psychiatrisch onderzoek
4. een vraaggesprek (de anamnese)

Met name voor dit laatste onderdeel moet u als keurling goed oppassen. De keuring bij de psychiater van het CBR bevat veel strikvragen en valkuilen. Een verkeerd antwoord kan al betekenen dat uw rijbewijs (opnieuw) voor minimaal een jaar ongeldig wordt verklaard. Neem daarom geen risico.

Informatiebrochure tbv keuring door psychiater

Wij hebben een speciale informatiebrochure ontwikkeld voor de keuring door de psychiater in het kader van de eigen verklaringsprocedure. Bestel deze informatiebrochure direct en bereid u goed voor op de keuring. Alleen met een gedegen voorbereiding hebt u een goede kans om uw rijbewijs weer snel terug te krijgen of te behouden. U moet kiezen voor de brochure ‘alcohol’

> informatiebrochure eigen verklaringsprocedure

Uzelf goed voorbereiden op het onderzoek?
Ontvang direct onze informatiebrochure in uw mailbox
Bestel brochure